На Техничкиот факултет во Битола на 14.12.2022г. се одржа Првиот Саем за вработување, практиканство и стипендии, како мост за поврзување на компаниите од регионот со студентите – идни инженери. На настанот свои штандови имаа над 20 компании кои ја презентираа својата дејност, а студентите имаа можност и самите да се претстават пред потенцијалните работодавачи, да ги изнесат своите идеи и барања за овозможување практиканство.

 

 

Саем за вработување, стипендии и практиканство на Техничкиот факултет во Битола – АПЛА.мк – Без пардон за Битола (apla.mk)