Следни испити

Јуни/Јули
П В С Ч П С Н
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
сите

Новости

28 Мај 2018

Се известуваат студентите дека испитите кај проф. д-р Наташа Мојсоска закажани на 25.06.2018 се презакажуваат за на 21.06.2018 год. со почеток од 10h

повеќе

28 Мај 2018

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испитите за јунската сесија ќе се врши од 28.05-01.06.2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Ред. проф. д-р Дејан Трајковски

prof. Dr Дејан Трајковски
Престои

Shizuoka Univerzity, Japan, 1995

Rochester Institute of Technology, NY, 1997

Universite Laval, Quebec City, Canada, 1997

Tianjin University, China, 2004

Др. активности

Natprevari vo znaenje, priznanija i nagradi:

- Plaketa za postignat najvisok prosecen uspeh vo studiranjeto od osnovanjeto na Univerzitetot (9.96)

- Pehar za osvoeno prvo mesto vo sevkupno znaenje na XXVIII jugoslovenskiot natprevar "Masinijada '88", vo konkurencija na 28 fakulteti od poranesna Jugoslavija

- Serifikat za postignati 890 poeni (percentilen rang: 99%, t.e. rezultat koj e podobar od 99% od testiranite 17,600 kandidati) na amerikanskiot inzenerski ispit GRE (Graduate Record Examination).

- Rezultati od anonimnata studentska anketa - vtora najvisoka ocena na univerzitetot (2004)

- Prviot makedonski industriski robot-manipulator "Pelister" na hidraulicen pogon

- Prviot makedonski avion-samogradba "Savana"

- Radioamaterski aktivnosti (radio tehnika, elektronika, anteni i dr.)