Следни испити

Јуни/Јули
П В С Ч П С Н
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415
сите

Новости

28 Мај 2018

Се известуваат студентите дека испитите кај проф. д-р Наташа Мојсоска закажани на 25.06.2018 се презакажуваат за на 21.06.2018 год. со почеток од 10h

повеќе

28 Мај 2018

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испитите за јунската сесија ќе се врши од 28.05-01.06.2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Вонр. проф. д-р Константин Петковски

Associate Professor Dr Константин Петковски
Книги

Предмети во летен семестар  

Предмет: Деловно и професионално комуницирање, Професионална и деловна комуницација

Мајсторство во комуницирањето - Константин Петковски, Анета Мајсторовска Ивановска, (2009)

Деловно Комуницирање - Константин Петковски, Павлина Јанкуловска, (2006)

Предмет: Стратегиски менаџмент

Препорачана литература од други автори:

Стратегиски менаџмент - Сашо Кожухаров, Сретен Миладиновски, Жанина Кировска, Анита Котевска, Валентина Муцунска Палевска - Универзитет за туризам и менаџмент Скопје (2010) 

Предмет: Претприемаштво и мал бизнис

Препорачана литература од други автори:

Претприемаштво и мал бизнис - Тодор Кралев, Илија Чубровиќ, Наташа Кралева - Универзитет за туризам и менаџмент Скопје (2010)

Предмет: Финансиски менаџмент

Препорачана литература од други автори:

Financijski menedzment - Zoran Ivanovic - Sveuciliste u Rijeci, Hotelijerski Fakultet Opatija (1997)