Следни испити

Септември/Октомври
П В С Ч П С Н
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
сите

Новости

19 Септември 2017

Се известуваат студентите на втор циклус на студии, на Отсекот за сообраќај и транспорт, дека запишувањето на семестар можат да го направат во перидот од 02.10 до 09.10.2017 година.

повеќе

18 Септември 2017

Распоред за настава во зимски семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми  преземи

повеќе

09 Септември 2017

Се известуваат студентите на Технички факултет - Битола, дека запишувањето на зимскиот семестар од академската 2017/18 година ќе се реализира од 13.09.2017 до 25.09.2017 година.
После овој рок запишувањето ќе се врши со дополнителна сума.

повеќе

25 Август 2017

Им се соопштува на студентите дека испитите кај проф. д-р Цветко Митровски за летен семестар ќе се одржат според следниот распоред:

1. Мерно аквизициски системи – 11.09.2017 во 10h – училна 203
2. Дигитална електроника – 13.09.2017 во 10h – училна 203

повеќе

15 Август 2017

Почитувани студенти,

Во продолжение следуваат неколку правила кои треба да ги почитувате во оваа испитна сесија – септември 2016/2017.

повеќе

06 Август 2017

Понеделник 07.08.2017, Хотел Театар - Битола
од 10:00-13:00 „На кафе со ЕУ ИПА Проектот"
Центарот за вработување Битола организира информативен настан од неформалнен карактер во рамките на ЕУ-ИПА Проектот „Поддршка за вработување на млади" за младите невработени лица, на возраст до 29 год., активни баратели на работа.

повеќе

01 Август 2017

Им се соопштува на студентите дека испитите за септемвриска сесија од зимски семестар кај проф. д-р Мирка Поп Николова Радевска од среда 31. 08. 2017 се презакажуваат на 21. 08. 2017 во 10 часот - училна 12.

Распоред за испити во септемвриска сесија

повеќе

24 Мај 2017

Распоред за испити во јунска сесија

Распоред за испити во септемвриска сесија

повеќе

15 Август 2016

Се известуваат студентите дека отворено е електронското пријавување на испити во iKnow системот за септемвриска сесија. Студентите задолжително треба електронски да се пријават во iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Вонр. проф. д-р Митко Костов

associate prof. Dr Mitko Kostov

Материјали >>


Основна литература:

 • Момчило Богданов "Теорија на електрични кола", Факултет за електротехника и информациски технологии, Скопје, 2008

 • Рамез Елмасри / Шамкант Б. Навати, Основи на системи со бази на податоци, ISBN 978-608-4535-68-3, 2010 – преведени книги од Влада

 • Чарлс Александер, Метју Садику "Основи на електрични кола" – преведени книги од Влада

 • Б. П. Латхи "Современи дигитални и аналогни комуникациски системи"

 • Пол Дејтел / Харви Дејтел “Како се програмира С++“

Кабинет 200 Локал Дир. телефон 389-47-20.77.02 Email mitko.kostov@uklo.edu.mk Консултации вторник (10.30-12.00h) и четврток (10.30-12.00h)
Биографија

 

Welcome

Mitko B Kostov

 

Contact

St. Kliment Ohridski University
Faculty of Technical Sciences
Ivo Lola Ribar BO 99, BitolaMacedonia

Tel: 389-47.20.77.11, fax: 389-47-20.33.70


Email: Mitko.Kostov at uklo.edu.mk

Personal website: https://sites.google.com/site/mikostov/


Curriculum Vitae

 • (available in pdf)

Academic grades

 • Ph.D. Degree in Technical Sciences, Sts Cyril and Methodius University, Skopje, MKD, Mar. 2008
 • Master of Science in Electrical Engineering, Sts Cyril and Methodius University, Skopje, MKD, May 2000
 • Diploma Degree in Electrical Engineering, Sts Cyril and Methodius University, Skopje, MKD, May 1997

Current position

 • Associate Professor
 • Head of Dept. of electrical engineering

Research interest

 • Wavelet based image processing and denoising

 • Wavelet based search in images databases

 • Nuclear medicine images

 • NPR-QMF banks

Publications list

Membership in profession. organizations

 

View Mitko Kostov's profile on LinkedIn
Follow me on ResearchGate