Следни испити

Ноември/Декември
П В С Ч П С Н
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
11121314151617
сите

Новости

15 Ноември 2017

Список на примени кандидати на втор циклус универзитетски студии на ОТСЕКОТ ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ во академската 2017/2018 година (сите уписни рокови)

повеќе

10 Ноември 2017

Распоред за испити во ноемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

19 Септември 2017

Се известуваат студентите на втор циклус на студии, на Отсекот за сообраќај и транспорт, дека запишувањето на семестар можат да го направат во перидот од 02.10 до 09.10.2017 година.

повеќе

18 Септември 2017

Распоред за настава во зимски семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми  преземи

повеќе

06 Август 2017

Понеделник 07.08.2017, Хотел Театар - Битола
од 10:00-13:00 „На кафе со ЕУ ИПА Проектот"
Центарот за вработување Битола организира информативен настан од неформалнен карактер во рамките на ЕУ-ИПА Проектот „Поддршка за вработување на млади" за младите невработени лица, на возраст до 29 год., активни баратели на работа.

повеќе

01 Август 2017

Им се соопштува на студентите дека испитите за септемвриска сесија од зимски семестар кај проф. д-р Мирка Поп Николова Радевска од среда 31. 08. 2017 се презакажуваат на 21. 08. 2017 во 10 часот - училна 12.

Распоред за испити во септемвриска сесија

повеќе

15 Август 2016

Се известуваат студентите дека отворено е електронското пријавување на испити во iKnow системот за септемвриска сесија. Студентите задолжително треба електронски да се пријават во iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Вонр. проф. д-р Гордана Јаневска

associate prof. Dr Gordana Janevska

Материјали >>


Основна литература:

 • Норман Нисе, Системи на автоматско управување, Датапонс, 2012, превод во рамки на проект на Влада на РМ

  Готфреј Онвуболу, Мехатроника - Принципи и апликации, Ars Lamina, 2009, превод во рамки на проект на Влада на РМ 

 • Пановски С., Системи на автоматско управување, Универзитет “Св. Климент Охридски”, 2006

  Пановски С., Јанвска Г., Системи на автоматско управување - збирка задачи, Технички факултет - Битола,  2010 

  Dorf, R.C.; Bishop, R.H.; Modern Control Systems, Pearson Education, Inc., 2011

 • Глин Џејмс, Математика на модерен инженеринг, Ars Lamina, 2009, превод во рамки на проект на Влада на РМ

  Robert H. Bishop, LabVIEW 2009 Student Edition, Pearson Prentice Hall, 2010

  Brian D. Hahn and Daniel T. Valentine, Essential MATLAB® for Engineers and Scientists, Elsevier, 2007

  Simulink, Dynamic System Simulation for MATLAB, The MathWorks Inc., 1999 

 • Helmut Kipphan, Handbook of print media: technologies and production methods, Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 2001 

  Doebelin E. O., Measurement Systems - Application and Design, McGraw-Hill, NY, 2002  

 • Пановски С., Ходраулика и хидраулични машини, Технички факултет- Битола

  Andrew Parr; Hydraulics and Pneumatics: A Technician's and Engineer's Guide, Elsevier Ltd., 2011

Кабинет 208/1 Локал Дир. телефон Email gordana.janevska@tfb.uklo.edu.mk Консултации вторник: 10:30 - 12:00; среда: 11:00 - 12:30