Следни испити

Јуни/Јули
П В С Ч П С Н
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
сите

Новости

28 Мај 2018

Се известуваат студентите дека испитите кај проф. д-р Наташа Мојсоска закажани на 25.06.2018 се презакажуваат за на 21.06.2018 год. со почеток од 10h

повеќе

28 Мај 2018

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испитите за јунската сесија ќе се врши од 28.05-01.06.2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Ред. проф. д-р Љупчо Трпезановски

prof. Dr Љупчо Трпезановски
Биографија

 

IEEE – PES Chapter Outstanding Engineer Award 2010
IEEE Power & Energy Society
For his contribution in establishing and development of the              
IEEE PES Chapter in the Republic of Macedonia and research results in analysis of unbalanced power systems

Предмети – Subjects:


Додипломските четиригодишни академски студии (I циклус):  Резултати

  • Анализа на електроенергетски системи                    
  • Дистрибутивни електроенергетски системи
  • Заштита на електроенергетски системи


Постдипломските академски студии (II циклус): 
Резултати

  • Компјутерски методи за анализа на електроенергетски системи
  • Алгоритми за управување на дистрибутивни електроенергетски системи


Тригодишни стручни студии:  Резултати

  • Пренос на електрична енергија
  • Дистрибутивни електроенергетски системи
  • Заштита на електроенергетски системи