Следни испити

Ноември/Декември
П В С Ч П С Н
20212223242526
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
сите

Новости

21 Ноември 2017

Се известуваат студентите кои ги полагаат следните предмети:

Аналогна електроника, Мерно-аквизициски системи и Електроника за сообраќајни инженери

кај проф. д-р Цветко Митровски, дека истите ќе ги одржи проф. д-р Миле Спировски на 24.11.2017 год. во терминот од 14h.

повеќе

15 Ноември 2017

Список на примени кандидати на втор циклус универзитетски студии на ОТСЕКОТ ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ во академската 2017/2018 година (сите уписни рокови)

повеќе

10 Ноември 2017

Распоред за испити во ноемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

19 Септември 2017

Се известуваат студентите на втор циклус на студии, на Отсекот за сообраќај и транспорт, дека запишувањето на семестар можат да го направат во перидот од 02.10 до 09.10.2017 година.

повеќе

18 Септември 2017

Распоред за настава во зимски семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми  преземи

повеќе

06 Август 2017

Понеделник 07.08.2017, Хотел Театар - Битола
од 10:00-13:00 „На кафе со ЕУ ИПА Проектот"
Центарот за вработување Битола организира информативен настан од неформалнен карактер во рамките на ЕУ-ИПА Проектот „Поддршка за вработување на млади" за младите невработени лица, на возраст до 29 год., активни баратели на работа.

повеќе

01 Август 2017

Им се соопштува на студентите дека испитите за септемвриска сесија од зимски семестар кај проф. д-р Мирка Поп Николова Радевска од среда 31. 08. 2017 се презакажуваат на 21. 08. 2017 во 10 часот - училна 12.

Распоред за испити во септемвриска сесија

повеќе

15 Август 2016

Се известуваат студентите дека отворено е електронското пријавување на испити во iKnow системот за септемвриска сесија. Студентите задолжително треба електронски да се пријават во iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Предавање на тема: Новите технологии во површинскиот инженеринг на металите, полимерите и другите материјали, стакло и керамика


На 9 октомври 2015 (петок), со почеток од 10:30 часот на Техничкиот факултет во Битола, во сала 412, проф. д-р Илија Насов ќе се одржи предавање на тема "Новите технологии во површинскиот инженеринг на металите, полимерите и другите материјали, стакло и керамика".

more

Конкурс за кофинансирање на зеднички македонско – кинески научно – истражувачки проекти за периодот 2016 – 2017


Министерството за образование и наука на Република Македонија, објави Конкурс за кофинансирање на зеднички македонско – кинески научно – истражувачки проекти за периодот 2016 – 2017 година.

more

Презентација на DAAD на можностите за студирање во Германија


Презентацијата на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) ќе се одржи во амфитеатарот на Факултетот за информатички и комуникациски технологии - Битола (комплекс касарни) на 06.10.2015 (вторник) год. од 12 часот.

Конечни резултати од четврт уписен рок


Конечната листа со резултати од четвртиот уписен рок може да се преземе од овде.

Стипендија од МАКО-СИГРЕ


По повод јубилејот 20 години од основањето на македонскиот комитет за големи електрични системи МАКО-СИГРЕ, оваа организација додели стипендија во висина на школарина од 200 евра на Дори Пејчиновска, како најдобро рангирана студентка од електротехничкиот отсек при Техничкиот факултет Битола.

Четврт уписен рок


Врз основа на Одлуката на Ректорската управа од 23.09.2015, а во согласност со Конкурсните услови, Универзитетот објави Дополнителен Конкурс за четврт уписен рок со следните термини:

Пријавување - 25.09.2015 (петок)
Прелиминарна листа - 28.09.2015 (понеделник)
Решение за прием на кандидати - 29.09.2015 (вторник)
Запишување на примените студенти - 30.09.2015 (среда)

Во прилог е листа со слободни места за пријавување на четвртиот уписен рок на Технички факултет – Битола.

Преземи листа

Свеченост по повод отпочнувањето на новата академска година на Универзитетот „Св.Климент Охридски“- Битола


На 15 Септември, со почеток во 12 часот во просториите на Техничкиот Факултет се одржа свеченост по повод отпочнувањето на новата академска година на Универзитетот „Св.Климент Охридски"- Битола. На свеченоста присуствуваа новозапишаните студенти од сите членки на УКЛО чии матични институции се во Битола, актуелниот ректор, Проф. д-р Златко Жоглев, новоизбраниот ректор Проф. д-р Сашо Коруновски, ректорската управа, претставници од МОН, пртеставници од локалната самоуправа, претставници од стопанските субјекти, како и наставниот кадар од Технички Факултет и од останатите единици на Универзитетот.
На свеченоста беа доделени решенија за бесплатно студирање во прва година на најдобро рангираните студенти на секоја единица на Универзитетот, како и договорите за стипендирање на 5 студенти од Технички факултет од страна на претставникот на компанијата ЕЛЕМ, помошникот директор за инвестиции и развој, г-дин Тони Паспаловски. Свеченоста беше обогатена со музички нумери во изведба на хорот Бутелион од Битола.


| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |