Следни испити

Септември/Октомври
П В С Ч П С Н
17181920212223
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
сите

Новости

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

31 Август 2018

Се информираат студентите дека покрај пријавувањето на испитите за септемвриска сесија во iKnow системот, задолжително е доставување на пријава на испитите и на студентски прашања на 03. 04, 05 Септември 2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Гостувачко предавање на д-р Brian Barsky, Професор Емеритус на Универзитетот во Калифорнија, Беркли

На 24.09.2018 год. од 10h Технички факултет Битола во соработка со здружението ЕТАИ организира гостувачко предавање од д-р Brian A. Barsky, Професор Емеритус на Универзитетот во Калифорнија, Беркли.

Во рамките на неговото предавање, проф. Барски ќе презентира дел од резултатите од истражувањата на неговиот тим кои се однесуваат на дизајн на оптички системи и помагала за подобрувања на слики од дисплеи (на таблети, екрани на мобилни телефони и сл.) прилагодени на корисници со специфични проблеми со видот.

 


Студирај на Технички факултет

УПИСИ 2018


Гостувачко предавање на Prof. Marina Zanne, PhD, Faculty of Maritime Studies and Transport, University of Ljubljana

На 14.9.2018 од 10:00 во лабораторијата за сообраќај и транспорт (просторија 404) ќе се одржи гостувачко предавање од Prof. Marina Zanne, Faculty of Maritime Studies and Transport, Chair for Economics and Management in Traffic, University of Ljubljana на тема Some positive examples of transport planning in Slovenia. Предавањето е наменето за студентите на прв, втор и на трет циклус студии на Отсекот за сообраќај и транспорт, за академскиот и соработничкиот кадар на Технички факултет Битола, како и на Универзитетот „Св. Климент Охридски" Битола.

more

Иновативни стратегии за промовирање на позитивен развој на младите меѓу тинејџерите

Со големо задоволство Ве поканувам да ни се придружите на презентацијата од Nancy Shelly проследена со дискусија.

Настанот го организира Технички факултет Битола во соработка со здружението ЕТАИ и ќе се одржи во просториите на Техничкиот факултет на 24.09.2018 год. од 11h.

Тема на презентацијата ќе биде Center for Youth Development through Law (CYDL), невладина организација од Беркли, Калифорнија. CYDL соработува со UC Berkeley School of Law, локални училишта, правни лица и владини агенции со цел да ги инспирира и подготви средношколците од етнички разновидни и економски обесправени заедници за поголемо вклучување во високото образование, со можност за остварување на кариера, демократско учество и лидерство. На оваа презентација ќе бидат разгледани и стратегиите на програмата кои може да се имплементираат во различни услови за поддршка на позитивните резултати од развојот на младите.

КОНКУРС за стипендии од ЕВН Македонија

распишува конкурс за доделување стипендија за студентите на електротехничкиот отсек при Техничкиот факултет-Битола. Можност за пријавување за стипендија ќе имаат студентите запишани првпат во I-ва година во учебната 2017/2018 година на електротехнички отсек. Стипендијата е во висина од 6.000,00 денари месечно и се доделува за 10 (десет) месеци, со можност за продолжување или за прекин, во зависност од обврските пропишани во Договорот за стипендирање.

Документите се поднесуваат до Архивата на Техничкиот факултет-Битола најдоцна до 31.10.2018 од 12:00 часот.

Преземете конкурс и апликација.


Технички факултет со придонес за “Недела на безбедноста во сообраќајот“

Од 2-7-ми Септември, Битола живееше во духот на кампањата НЕДЕЛА НА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ под слоганот „ГО САКАМ ГРАДОТ БЕЗБЕДЕН". Еден од најзначајните настани беше тркалезната маса која се одржа во ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ ВО БИТОЛА, уште една од општествено одговорните институции од редот на научни и високо-образовни кои во целост ја поддржаа иницијативата.

Повеќе

КОНКУРС за доделување 5 стипендии од ЕЛЕМ

РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ДО 13.07.2018 ГОД.

Можност за пријавување за стипендија ќе имаат студентите запишани првпат во I-ва година во учебната 2017/2018 година на:

  • електротехничкиот отсек
  • машинскиот отсек
  • мехатроника.

Стипендијата е во висина од 6.000,00 денари месечно и се доделува за 10 (десет) месеци, со можност за продолжување или за прекин, во зависност од обврските пропишани во Договорот за стипендирање.

Документите се поднесуваат до Архивата на Техничкиот факултет-Битола најдоцна до 13.07.2018 год.

Конкурс
Апликација


<< previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |