Следни испити

Мај/Јуни
П В С Ч П С Н
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
сите

Новости

05 Април 2018

Распоред за испити во априлска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

13 Февруари 2018

Уписот на предмети од летен семестар за академската 2017/2018 год. без казна ќе се врши до 16.02.2018 год.

повеќе

02 Февруари 2018

Распоред за настава во летен семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Соопштенија - Сообраќај и транспорт

13 Мај 2018 -

Kolokvium br. 2

1. Masini za graf. podgotovka, 14.05.2018 vo 10.00 casot

2. Primena na digitalnoto video vo tehnikata, 28.05.2018 vo 10.00 casot

3. Nauka za zivotnata sredina i Menadznent i zastita na zivotnata sredina, 23.05.2018 vo 10.00 casot

Red. prof. d-r. Kire Popovski

11 Мај 2018 -

Резултати од колоквиумите одржани на ден 08.05.2018 год кај проф. СТОИМКО ЗЛАТКОВСКИ

Индекс Оценка
8175 10
8150 6
8135 6
8121 6
5677 7

 

10 Мај 2018 -

Примена на Дигиталното видео во техниката - машински

 

20.06.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

6516

Зацевски Стефан

6

к

6527

Стојановски Дејан

6

 

 

Примена на Дигиталното видео во техниката - машински

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол-1

Кол-2

Оценка

Забелешка

6537

Ѓогиевски Горанче

40

37

9

 

6574

Митрушевски Петар

34

37

9

к

6575

Андоновска Ирена

40

40

9

 

6576

Саковски Антонио

40

40

9

к

6583

Ѓероска Елена

38

40

9

 

 

На сите Ви дадов 10 поени повеќе за присуство на часови. (максимална оценка по правилникот е 8-ка, 10 поени од присуство и 10 поени треба од семинарска). Кој сака 10-ка нека направи некоја семинарска од 10-тина страни и нека ми ја донеси или прати по е-маил. Може да етема било што поврзано со видео. (превод од српската скрипта, работа преку интернет, барање титлови, торенти ...)

Ред, проф. д-р. Кире Поповски

09 Мај 2018 -

заштита на животната средина - мехатроника

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

52

Дамевски Даниел

33

32

7

 

73

Цветков Ристе

33

32

7

 

74

Илиевски Петар

26

 

 

 

77

Атанасовски Христијан

0 - 0

 

 

 

79

Пејчиновски Јован

0 - 0

 

 

 

83

Анчевски Александар

26

32

6

 

 

заштита на животната средина - графика

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

1083

Поповска Дона

40

24

7

 

1087

Мијаковска Марија

40

24

7

 

1089

Милошевска Анастасија

37

32

7

 

1091

Шемшединовска Арзу

40

32

10

10+10

1096

Христовска Цвете

40

0

 

 

1100

Трајческа Климентина

40

44

10

10 + 10

1101

Топевска Марија

0

 

 

 

1105

Ралевска Јована

40

 

 

 

 

менаџмент и заштита на животната средина - индустриски менаџмент

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

899

Стојановска Наталија

40

 

 

10 + 10

900

Богоевска Моника

40

48

10

10 + 10

901

Гроздановски Кристијан

36

 

 

 

903

Ѓореска Сања

40

 

 

10 + 10

907

Стојаноска Ристова Адријана

40

40

10

20

908

Петровска Тамара

40

44

10

10 + 10

909

Милошев Драган

26

0

 

 

910

Пауноски Јовица

40

52

10

10

911

Топчијоски Илче

0 - 26

28

6

 

912

Насеска Ленче

33

 

 

 

913

Битие Асани

40

48

10

10

917

Марковски Јован

22

32

6

 

920

Соколов Илија

0

0

 

 

 

Студентите што не положиле прв колоквиум не може да полагаат втор колоквиум и треба да дојдат на испит. 

Студентите што се задоволни од конечната оценка треба да донесат пиријави кога ќе биде испитот и да го пријават во I-know системот.

За било какви грешки јавете ми.

Ред. проф. д-р. Кире Поповски

04 Мај 2018 -

Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од испитите по Математика во априлска сесија кај Вонр. Проф. Д-р Елена Котевска. Дополнителен испит ќе се спроведе на 08.05.2018 во 10:00 во Амфитеатарот. Студентите кои се поканети, но нема да се јават на дополнителниот испит ќе се смета дека не го положиле испитот.

Резултати од писмените испити по Математика кај Вонр. Проф. Д-р Елена Котевска од априлска испитна сесија 2018, 26.04.2018

Математика  1

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5221

57

6

 

2

8079

0

5

 

3

5193

48

?

Изводи интеграли дополнителен испит

4

5180

34

?

Изводи интеграли дополнителен испит

5

5219

10

5

 

6

5215

10

5

 

7

70

45

?

Изводи интеграли дополнителен испит

8

8170

50

?

Изводи интеграли дополнителен испит

9

5203

35

?

Интеграли дополнителен испит

10

5202

71

8

 

11

5206

63

7

 

12

5205

34

?

Парцијална интеграција

13

73

51

6

 

14

5204

5

5

 

Математика  2

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5166

15

5

Да се јави на увид

2

64

25

5

 

Нумерички Методи, Веројатност и Статистика –поправен колоквиум

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5167

40

 

 

2

5163

80

 

 

3

5183

30

 

 

02 Мај 2018 -

Rezultati po Angliski jazik 04-18

Rezultati

ispit Angliski jazik 04-18

1.227 0

2.749 30

3.8190 56

4.8226 51

5.1096 30

6.1091 30

7.8209 59

8.894 60

Kandidatite pod reden br. 1,2,5 i 6 da se javat na dopolnitelen pismen ispit na 8.05.2018g (vtornik) vo 11.30h.

Ostanatite da se javat za vpisuvanje na ocenki na 8.05.2018 g (vtornik) vo 11.30h.

Bitola, 02.05.2018 od predm. nast.

27 Април 2018 -

Резултати од колоквиумот одржан на ден 24.04.2018 год кај проф. СТОИМКО ЗЛАТКОВСКИ

Индекс Оценка
8175 10
8150 8
8148 6
8137 8
8136 10
8135 9
8130 10
8129 8
8127 8
8124 6
8123 6
8122 6
8121 6
8079 8
8075 10
5480 7
5477 6

26 Април 2018 -

Примена на Дигиталното видео во техниката - машински

 

20.06.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

6516

Зацевски Стефан

6

к

 

Примена на Дигиталното видео во техниката - менаџмент

 

20.06.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

803

Младеновска Елена

8

 

 

Наука за животната средина - ЕЗЖС

 

20.04.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

87

Сотировска Виолета

8

 

 

Спировски Дејан, 6527, не положи, ама може да полага со групата од графички кога тие ќе побараат да се полага.

д-р. Кире Поповски

22 Април 2018 -

РЕЗУЛТАТИ

полагањето на 18.04.2018 г.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Зацевски Стефан, 6516, нема положено и ако сака може да полага повторно на 26.04.2018 во 10.00

Младеновска Елена, 803, нема положено и ако сака може да полага повторно на 26.04.2018 во 10.00

Топчијоски Илче, 911, положи со 26 поени

Атанасовски Христијан, 77, нема положено

Пејчиновски Јован, 79, нема положено

Ред. проф. д-р. Кире Поповски

12 Април 2018 -

Резултати од колоквиумот одржан на ден 10.04.2018 год кај проф. СТОИМКО ЗЛАТКОВСКИ

Индекс Оценка
8149 8
8144 8
8137 6
8127 8
8124 6
8123 8
8066 8
5480 6
<< претходно | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |