Следни испити

Февруари/Март
П В С Ч П С Н
19202122232425
2627281234
567891011
12131415161718
19202122232425
сите

Новости

16 Февруари 2018

Се известуваат студентите дека задолжително и самостојно треба да ја пополнат анкетата која е поставена во нивното електронско досие во iKnow системот.

повеќе

13 Февруари 2018

ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА НАУЧНОИСТРАЖУВАЧКИ ПРОЕКТ

МОДЕЛ НА СООБРАЌАЈНА ПОЛИТИКА ВО ФУНКЦИЈА НА ОДРЖЛИВИОТ РАЗВОЈ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

повеќе

13 Февруари 2018

Уписот на предмети од летен семестар за академската 2017/2018 год. без казна ќе се врши до 16.02.2018 год.

повеќе

02 Февруари 2018

Распоред за настава во летен семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

22 Јануари 2018

Се известуваат студентите на втор циклус на студии, на Отсекот за сообраќај и транспорт, дека запишувањето на летен семестар можат да го направат во периодот од 01.02 до 09.02.2018 година.

повеќе

19 Јануари 2018

Уписот на предмети од летен семестар за академската 2017/2018 год. ќе започне на 24.01.2018 год.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

02 Јануари 2018

Почитувани студенти,

Пред се, Ви ја честитам Новата 2018. година и Божиќните празници и Ви посакувам многу среќа, здравје и се најубаво во животот.

Во прилог е конечниот распоред за ЈАНУАРСКА СЕСИЈА АКАДЕМСКА 2017-2018.
Ви благодарам за соработката.

Со почит,

проф, д-р Верица Данчевска
продекан за настава

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

15 Ноември 2017

Список на примени кандидати на втор циклус универзитетски студии на ОТСЕКОТ ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ во академската 2017/2018 година (сите уписни рокови)

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Почетна

назад до:"Почетна"


ПОСТАПКА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ПРВА ГОДИНА

При пријавувањето на конкурсот за запишување во прва година најпрво е потребна електронска регистрација на http://upisi.uklo.edu.mk/ и внесување лични податоци и постигнат успех од средно образование.
После електронската регистрација треба да се достават следните документи:
1. Пријава за запишување (се подига од референтот  за студентски прашања)
2. Оригинални свидетелства од сите години средно образование
3. Оригинално свидетелство за завршено средно образование
4. Документ - Диплома за: положена државна матура или положена училишна матура или положен завршен испит
5. Извод од матичната книга на родените
6. Доказ за државјанство на РМ (уверение или решение)
7. За кандидати за вонредни студенти: Кандидатите кои конкурираат за запишување како вонредни студенти поднесуваат: копија од Образец М1 и М2 заверена на нотар или лекарско уверение издадено од соодветна здравствена установа или доказ дека е родител на дете за кое сеуште трае правото на породилно отсуство.
8. Потврда за уплатени 300 денари на жиро сметка на факултетот со назнака за манипулативни трошоци (http://tfb.uklo.edu.mk/filemanager/Uplatnici/Manipulativni_trosoci.jpg).
9. Потврда за уплатени 50 денари на жиро сметка на факултетот со назнака за административна такса (http://tfb.uklo.edu.mk/filemanager/Uplatnici/Administrativna_taksa.jpg). 

Напомена: Уплатниците може да се подигаат во просториите на факултетот.

За подетални информации можете да го симнете целосниот КОНКУРС за запишување студенти во прва година на прв циклус студии на Универзитетот „Св. Климент Охридски" - Битола во академската 2016/2017 год.
Напомена: Бидејќи пријавувањето се врши со оригинални документи, пожелно е кандидатите пред пријавувањето, да направат преписи од документите за своите потреби.


 Прв уписен рок  Втор уписен рок  Трет уписен рок
Пријавување на кандидатите
 15,16 и 17.08.2016  01 и 02.09.2016  14.09.2016
Објавување прелиминарна ранг-листа  22.08.2016  05.09.2016  15.09.2016
Објавување решение за прием на кандидатите  24.08.2016  07.09.2016  19.09.2016
Запишување на кандидатите    25 и 26.08.2016  12 и 13.09.2016  20.09.2016

назад до:"Почетна"